Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem - warstwowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula 1 szt
majonez tradycyjny 4 łyżki
sól
fasola szparagowa 4 ugotowana
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem - warstwowa

Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić, cebulę posiekać, żółtka rozdrobnić widelcem, białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, fasolę pokroić na mniejsze kawałki. W szklanych naczyniach układać warstwami: tuńczyka, cebulę, majonez, fasolę, majonez, żółtko i na wierzchu ułożyć warstwę białka. Posypać solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 17.02.2014 10:17
świetna kolacja:)
fotoviderek 15.01.2014 07:17
Pyszności :)
caralajna 28.09.2013 08:49
fajny pomysł podania
olkaaa 09.01.2013 10:29
super sałatka
kate.500 14.11.2012 18:09
super
misia53 26.09.2012 14:44
ciekawy pomysł - z fasolką spróbuję
Wafelek2601 13.07.2012 08:23
Pyszna sałatka
Rafał10 05.06.2012 21:56
super podane :) no i mój kochany tuńczyk !
alaaa 04.06.2012 21:20
podoba mi się sposób podania,,fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak