rolady wieprzowe

rolady wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    6-7 plastrów
  • ogórek konserwowy

    1-2 sztuki
  • cebula

    1-2 sztuki
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • sól, Przyprawa uniwersalna kucharek-, nitka, margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso rozbić jak na kotlety po wegetować z jednej strony (ta storna co leży górą na blacie kuchennym), cebulkę pokroić w kostkę, boczek pokroić w paseczki , ogórek też w paseczki, na każdym rozbitym kawałku mięsa położyć jeden pasek boczku, jeden pasek ogórka i małą garstkę cebuli, zwinąć w roladę i związać nitką lub wykałaczką, posolić na wierzchu. Smażyć na małym ogniu około 1 - 1,5 podlewając przegotowana wodą, następnie przysmażyć na większym ogniu...podawać z ziemniakami i surówką...

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pietruszka

03.06.2012 10:23
Fajne

usmiech

29.02.2012 23:06
ciekawe

marta1371

12.08.2011 23:16
Pyszne takie roladki

Edyta31

04.07.2011 13:41
przepis wypróbowany, polecam

Grazyna0211

25.06.2011 10:27
super roladki

ewelina63

11.06.2011 12:33
super

stokrotka

16.03.2011 16:38
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat