Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolady wieprzowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 6-7 plastrów
ogórek konserwowy 1-2 sztuki
cebula 1-2 sztuki
boczek wędzony 10 dkg
sól, Przyprawa uniwersalna kucharek-, nitka, margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: rolady wieprzowe

mięso rozbić jak na kotlety po wegetować z jednej strony (ta storna co leży górą na blacie kuchennym), cebulkę pokroić w kostkę, boczek pokroić w paseczki , ogórek też w paseczki, na każdym rozbitym kawałku mięsa położyć jeden pasek boczku, jeden pasek ogórka i małą garstkę cebuli, zwinąć w roladę i związać nitką lub wykałaczką, posolić na wierzchu. Smażyć na małym ogniu około 1 - 1,5 podlewając przegotowana wodą, następnie przysmażyć na większym ogniu...podawać z ziemniakami i surówką...

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.06.2012 10:23
Fajne
usmiech 29.02.2012 23:06
ciekawe
marta1371 12.08.2011 23:16
Pyszne takie roladki
Edyta31 04.07.2011 13:41
przepis wypróbowany, polecam
Grazyna0211 25.06.2011 10:27
super roladki
ewelina63 11.06.2011 12:33
super
stokrotka 16.03.2011 16:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak