Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet drobiowy w panierce otrębowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat szczypta
białko 1 szt
otręby pszenne 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżeczka
oraz jako dodatek
mix warzyw gotowanych ilość dowolna

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet drobiowy w panierce otrębowej

Białko ubić delikatnie widelcem w miseczce, dodać sól,pieprz i przyprawę do drobiu. Rozbite kawałki mięsa włożyć do miseczki z białkiem ,tak aby były całkowicie zanurzone, przykryć folią i pozostawić w chłodnym miejscu/moje odłożyłam na ok.30 min./Warzywa ugotować/najlepiej na parze/.Blachę do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia,który delikatnie posmarować oliwą.Mięso wyjąć z białkowej przyprawy,obtaczać z obu stron w otrębach i układać na blasze. Wstawić do piekarnika i zapiekać z obu stron ok.15 min./czas zależy w dużej mierze od mocy naszego piekarnika,panierka powinna się lekko zarumienić/.Gorące kotleciki podawać z dodatkiem ugotowanych warzyw lekko skropionych octem jabłkowym/lub sokiem z cytryny/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.06.2012 16:02
pycha;)
Betka 05.06.2012 16:02
pycha;)
Rafał10 04.06.2012 18:00
bardzo interesująca mozliwość:) takich jeszcze nie jadłam
Rafał10 04.06.2012 18:00
bardzo interesująca mozliwość:) takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak