Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt kakaowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka krupczatka 3/4 szklanki
ocet 1 łyżka
olej 1 łyżka
woda 2 łyżki
olejek migdałowy 10 kropli
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt kakaowy

Kroki postępowania

1
żółtka i białka oddzielamy od siebie, do żółtek dodajemy ocet i olejek migdałowy, dokładnie mieszamy i odstawiamy. do białek dodajemy szczyptę soli, ubijamy na sztywno następnie dodajemy żółtka i cukier i cukier waniliowy, delikatnie mieszamy,następnie, ciągle delikatnie dodajemy mąkę krupczatkę z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu wodę zmieszaną z olejem
Krok 1 - biszkopt kakaowy foto
2
wylewamy na standardową prostokątną blachę wyłożoną wytłuszczonym pergaminem
Krok 2 - biszkopt kakaowy foto
3
pieczemy około 30 minut w temperaturze 180* (do suchego patyczka)
Krok 3 - biszkopt kakaowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 10.06.2012 13:51
do tego jakiś krem...
ziutula
ziutula 04.06.2012 20:48
smaczna "baza" do wszelkich pyszności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak