Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Listówka porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście czarnej porzeczki 3 garści
cukier 30 dag
spirytus 96 % 1 litr
woda 1/,3 litra
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: Listówka porzeczkowa

Liście porzeczki opłukać, zalać spirytusem i 0,3 l wody. Odstawić na 10 godzin. Zagotować pozostałą wodę z cukrem, kwaskiem cytrynowym i drobno pokrojona wanilią. Wymieszać syrop z nalewem. Listówkę przefiltrować przez bibułkę filtracyjną i rozlać do butelek. Do degustacji nadaje się od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 12.09.2010 17:38
pyszności
buksiak12 12.09.2010 17:38
pyszności
buksiak12 12.09.2010 17:38
pyszności
Dorota71 12.09.2010 17:23
super
Dorota71 12.09.2010 17:23
super
Emilia22 12.09.2010 17:09
ciekawy przepis
Emilia22 12.09.2010 17:09
ciekawy przepis
Emilia22 12.09.2010 17:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak