Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Balsamiczne lody truskawkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 400 gram
cukier drobny 80 gram
serek mascarpone 100 gram
mleko pełnotłuste 100 gram
ocet balsamiczny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Balsamiczne lody truskawkowe

Ocet wymieszać z cukrem. Truskawki umyć, obrać, umieścić w miseczce i zalać przygotowaną mieszanką z octu i cukru.. Miseczkę przykryć i pozostawić na ok.1 godz.w pokojowej temperaturze. Owoce przełożyć do blendera, dodać schłodzone mleko i serek i zmiksować całość do otrzymania gładkiej masy. Masę truskawkową przełożyć do maszynki do lodów i postępować w/g zaleceń producenta.Moje lody gotowe były po upływie 30 min. Można je również przygotować bez użycia maszynki tak jak większość domowych lodów.Wystarczy przełożyć masę do plastikowego pojemnika ,wstawić do zamrażalnika i co pewien czas energicznie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.08.2012 08:19
ciekawe
Betka 05.06.2012 16:04
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak