Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z resztek wędlin

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
resztki wędlin 20 dkg
cebula 1 szt
ziemniaki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
keczup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z resztek wędlin

Wędliny (kiełbasę, szynkę, boczek) pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na obrobine margryny. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. W osobnym rondelku podsmażyć lekko ziemniaki oraz cebulę. Wymieszać ziemniaki, cebulę oraz wędliny. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Oprószyć solą oraz pieprzem. Wymieszać jajka z przygotowanymi składnikami i przelać na patelnie z odrobiną oliwy. Po wierzchu polać keczupem. Smażyć około 10-15 minut z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 05.06.2012 16:12
pycha
motyl 05.06.2012 16:12
pycha
Sylwia29 04.06.2012 17:05
Jeszcze takiego nie robiłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak