Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki śmietanowo-grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 1/2 kg.
mięso mielone 40 dkg.
jajko
boczek wędzony 4 plastry
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
kostka grzybowa
śmietana 30%
tymianek 1/2 łyżeczki
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki śmietanowo-grzybowe

do mięsa mielonego wbić jajko dodać sól i pieprz dokładnie wymieszać formować niewielkie kulki i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony,ugotowane ziemniaki obrać z łupinek i pokroić w plastry o grubości ok.0,5cm.osmażyć je na żółty kolor,pokrojony boczek i posiekany czosnek dodać do ziemniaków,do rondelka wlać 2 szklanki wody dodać kostkę grzybową sól i pieprz do smaku i zagotować zabielić śmietaną,usmażone kulki dodać do ziemniaków z boczkiem posypać tymiankiem i zalać sosem wymieszać i zagotować dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.10min.tuż przed podaniem dodać starty ser żółty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.04.2013 09:45
bardzo smaczne
Motorek 24.02.2013 22:59
Bardzo dobre
Łukasz15 16.07.2012 09:01
Pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak