Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki z ciasta drożdżowego nadziewane mięsem i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl.
drożdże 3 dkg.
olej 4 łyżki
jajko
cukier
sól
Nadzienie:
mięso mielone wołowe 20 dkg.
cebula czerwona 2 szt.
sól i pieprz
seler naciowy 1 łodyga
papryka czerwona 1 szt.
pomidor 1 szt.
olej
sos do pizzy
woda letnia 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki z ciasta drożdżowego nadziewane mięsem i cebulą

drożdże rozpuścić w letniej wodzie z odrobiną cukru dodać do pozostałych składników ciasta i dokładnie połączyć ze sobą odstawić do wyrośnięcia,na patelni rozgrzać olej podsmażyć mięso dodać posiekaną paprykę,pomidora i selera oraz cebulę doprawić do smaku solą i pieprzem,wyrośnięte ciasto rozwałkować wycinać prostokąty i formować łódeczki smarować sosem do pizzy układać na blasze i upiec w temp.180st.ok.10min na złoty kolor,po wyjęciu z piekarnika nakładać przygotowany farsz i wstawić ponownie na chwilę aby się podgrzały po wyjęciu z piekarnika od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.10.2013 09:11
pomysłowa kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak