Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z nadzionkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
Wątróba (z kurczaka) 15 dkg
bułka namoczona w mleku 2 szt.
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z nadzionkiem

namoczoną bułkę odciskamy i miksujemy , dodajemy drobno posiekaną pietruszkę, posiekaną wątróbkę, dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.
Nadzieniem napełniamy wnętrze kurczaka i dokładnie zaszywamy otwór.
Pieczemy w żaroodpornym naczyniu przez około 1 godzinę w temperaturze 200stopni. Po upieczeniu kurczaka dzielimy na porcje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 30.07.2011 20:47
fajna nazwa
Dorota71 30.08.2010 17:26
ciekawy przepis
Dorota71 30.08.2010 17:26
ciekawy przepis
Emilia22 30.08.2010 16:58
superrrrr
Emilia22 30.08.2010 16:57
mniam mniam
buksiak12 30.08.2010 16:28
uwielbiam dania z kurczakiem
buksiak12 30.08.2010 16:28
uwielbiam dania z kurczakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak