Kurczak z nadzionkiem

Kurczak z nadzionkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • Wątróba (z kurczaka)

    15 dkg
  • bułka namoczona w mleku

    2 szt.
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

namoczoną bułkę odciskamy i miksujemy , dodajemy drobno posiekaną pietruszkę, posiekaną wątróbkę, dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.
Nadzieniem napełniamy wnętrze kurczaka i dokładnie zaszywamy otwór.
Pieczemy w żaroodpornym naczyniu przez około 1 godzinę w temperaturze 200stopni. Po upieczeniu kurczaka dzielimy na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

30.07.2011 20:47
fajna nazwa

Dorota71

30.08.2010 17:26
ciekawy przepis

Dorota71

30.08.2010 17:26
ciekawy przepis

Emilia22

30.08.2010 16:58
superrrrr

Emilia22

30.08.2010 16:57
mniam mniam

buksiak12

30.08.2010 16:28
uwielbiam dania z kurczakiem

buksiak12

30.08.2010 16:28
uwielbiam dania z kurczakiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat