Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie cynamonowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 450 ml
masło 50 g
jajko 4 szt.
mąka 650 g
sól mała szczypta
cukier do smaku
olej
cukier puder
Cynamon mielony Prymat
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie cynamonowe

Zagrzać mleko i rozpuścić w nim maslo - ostudzić do ok. 37*C.
Dodać drożdże, jajka, szczyptę soli i nieco cukru do smaku.
Roztrzepać masę i wymieszać dokładnie z mąką.
Pozostawić na godzinę w ciepłym miejscu.
Kiedy ciasto podrośnie - smażyć niewielkie porcje na rozgrzanym oleju.
Pączki osączać na papierowym ręczniku i panierować w cukrze połączonym z cynamonem i cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 21.12.2012 20:13
pyszne pączusie
annagebalska 20.09.2012 08:57
ciekawy przepis
SylwiaMagdaSabin 15.08.2012 18:08
nie przepadm za cynamonem
SylwiaMagdaSabin 15.08.2012 18:08
nie przepadm za cynamonem
Habibi 14.06.2012 10:54
* Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak