Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz meksykański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg.
oliwa
chili Prymat
sól i pieprz
cukier szczypta
mąka 2 łyżki
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz meksykański

mięso umyć i pokroić lekko rozbić tłuczkiem rozgrzać oliwę i zrumienić posypać przyprawami do smaku kminkiem,chili,oregano,solą,pieprzem,szczyptą cukru,czosnkiem granulowanym i mąką całość wymieszać i smażyć jeszcze ok.5min,po tym czasie wrzucić pomidory z puszki razem z zalewą wymieszać i dusić aż mięso będzie miękkie,można podawać w wydrążonej dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak