Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM MARMURKOWANY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
cukier 20 dag
śmietanka 0,5 szkl
żółtko jajek 3 szt
galaretka malinowa 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyzki
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: KREM MARMURKOWANY

Mąkę ziemniaczaną rozrobić w rondelku z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, zestawić z ognia. Do mąki ziemniaczanej domieszać rozbite żółtko i ciągle szybko mieszając dolać stopniowo gorące mleko. Podgrzewać na słabym ogniu stale mieszając aż zacznie gęstnieć. Wówczas krem przelać do salaterki i gdy ostygnie domieszać śmietankę. Następnie galaretkę malinowa rozrobioną z łyżką gorącej wody domieszać, od spodu, nieregularnie, aby w kremie utworzyły się smugi. Krem zostawić do stężenia wyłożyć i podać z bitą śmietana i malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak