Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z twarogu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

odórek wężowy 1 sztuka
czosnek 5 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki zielone kilka sztuk
twaróg 300 (półtłusty)
kwaśna śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z twarogu

Twaróg przekładamy do miseczki, dokładnie rozkruszamy go widelcem. Ogórek obieramy, trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, wrzucamy do twarogu. Wlewamy 1 szklankę kwaśnej śmietany, mieszamy. Czosnek miażdżymy, oliwki kroimy w plasterki, wrzucamy do reszty. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Pastę wstawiamy do lodówki, aby się przegryzła (minimum na pół godziny). Gotową pastę podajemy do pieczywa. Możemy również faszerować nią pomidory, paprykę lub pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.08.2013 10:18
bardzo dobra pasta
ONY_za_kare 06.04.2013 15:49
fajna pasta! :)
Bernadeta1 24.01.2013 00:44
bardzo lubie różne pasty,pycha
gosia1988 23.12.2012 12:58
fajna
cooleczka 04.11.2012 10:34
fajne połączenie z tymi oliwkami
gabi162825 11.10.2012 09:53
uwielbiam
Ewelina38 01.10.2012 21:31
to jest pyszne, uwielbiamy taką :)
Anna152 12.08.2012 16:46
super
Aleksandraa 20.07.2012 16:06
fajny :) z oliwkami na grecką nutę :)
paula99926 07.07.2012 19:21
robię taką bez oliwek, twój sposób też będę musiała wypróbować
Maniek2 23.06.2012 06:51
lubię
parysek10 04.06.2012 16:18
super się komponuje z ciemnym chlebem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak