Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
ziemniaki 2 kg
ser biały 0,5 kg
cebula 2 szt
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ziemniaki obieramy gotujemy, przeciskamy przez praskę z serem białym w między czasie smażymy cebule pokrojoną
Mieszamy składniki wszystkie razem przyprawiamy do smaku Warto wiedzieć ze pieprz z czasem podgrzania robi sie bardziej wyrazisty wiec uważajcie :)

Ciasto:
Make jajko mieszamy razem dodajemy powoli ciepłej wody najlepiej przygotować około 1 szklanki i delikatnie dolewać ciasto musi byc jednolite ale nie ciapowate
Musi sie dobrze wałkować wykrawamy szklanka okręgi i formujemy pierożki wyłożone farszem

Gotujemy w osolonej wodzie pierogi są gotowe gdy wypłyną na powierzchnię ja uwielbiam obsmażone pokropione magi :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.06.2012 21:24
lubie takie podsmażone
reniatka 15.06.2012 10:09
mmm uwielbiam własnie muszę zrobić;)
staropolanka5 04.06.2012 17:11
ja też
MagdaeM 04.06.2012 15:14
uwielbiam ruskie pierogi ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak