Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Żebro dinozaura" czyli faszerowana kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso mielone 1/2 kg
jajko 1
ogórek 1
majonez tradycyjny 1 łyżka
czosnek 1
śmietana 12% 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: "Żebro dinozaura" czyli faszerowana kapusta

Kapustę ugotować w całości. Po ugotowaniu należy ją pokroić na 4 ćwiartki. Mięso mielone przygotowujemy jak na kotlety mielone. Gdy kapusta przestygnie nadziewamy mięsem. (wkładamy mięso między liście). Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1h.
Sos:
ogórek ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez maszynkę. Dodajemy śmietanę i majonez. Przyprawiamy do smaku i polewamy upieczoną kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 27.09.2012 15:39
znam podobny przepis:)
Dorian 21.08.2012 13:48
super apetyczne
kate.500 10.08.2012 14:35
pycha
irenka 07.08.2012 13:53
ciekawy przepis,muszę wypróbować
irenka 07.08.2012 13:53
ciekawy przepis,muszę wypróbować
Dorota59 20.07.2012 12:02
super
Elżbieta17 20.07.2012 11:12
podoba mi się:)
joanna77 09.07.2012 21:33
fajny przepis
Mirka-Ludomila 05.07.2012 09:47
ciekawa nazwa i kuszący przepis
Kas2 27.06.2012 15:56
ale świetna nazwa :)
[email protected] 22.06.2012 15:32
Mniam
Rafał10 22.06.2012 13:17
mniam to musi być pyszne !
Maniek2 17.06.2012 19:03
coś co lubię
caralajna 14.06.2012 09:33
ciekawa nazwa
Juleczka20 14.06.2012 08:17
świetne:)
Izabela/bella81 13.06.2012 09:49
ciekawy przepis
Anio?eczek 12.06.2012 12:30
fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak