Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny krem warzywny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 30 dkg
ziemniaki 3
pietruszka 1 peczek
szczypiorek 3 liscie
lubczyk 1 gałązka
kostka rosołowa 1
woda 2 l
marchew 1

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny krem warzywny

Kroki postępowania

1
Ziemnaki i marchewkę obrac i pokroic na mniejsze kawałki. Brokuła opłukać i rozdzielic na małe „kwiatuszki”. Zalać wodą, wrzucić ziemniaki, marchewkę. Gotować aż warzywa będą miękkie.
Krok 1 - Wiosenny krem warzywny foto
2
Następnie wrzucic opłukane: pietruszkę, szczypiorek i lubczyk. Pogotować jeszcze kilak minut, aby zmiękły. Nabrać wywaru do chochli i rozmieszać w niej kostkę rosołową. Następnie wlać do wywaru i wymieszać.
Krok 2 - Wiosenny krem warzywny foto
3
Zupę zdjąć z płytki i zmiksować blenderem tak, aby wszystkie warzywa utworzyły gładką masę. Jeśli krem będzie zbyt gęsty można dolac trochę wody i jeszcze raz zmiksować.
Krok 3 - Wiosenny krem warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 04.06.2012 13:12
super
Anulka75
Anulka75 04.06.2012 13:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak