Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kruche czekoladowe ucierane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
cukier waniliwowy 2 szt
śmietana 7 łyż
masło 2 szt
kakao 6 łyż
cytryna 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kruche czekoladowe ucierane

Kroki postępowania

1
ucieramy masło następnei dodajemy cukier i śmietanę ucieramy na puch wraz z cukrem waniliwowym i starta skórką cytryny
Krok 1 - ciasto  kruche czekoladowe  ucierane foto
2
w misce przesiewamy mąkę oraz proszek i sodę oraz kakao dodajemy żółtka i mieszamy
Krok 2 - ciasto  kruche czekoladowe  ucierane foto
3
do miski dodajemy utarte masło i wszystko razem wyrabiamy z na jednolite ciasto
Krok 3 - ciasto  kruche czekoladowe  ucierane foto
4
ciasto formujemy w kulkę i wkłądamy do lodówki na 0,5 godz
Krok 4 - ciasto  kruche czekoladowe  ucierane foto
5
następnie mozemy rozwałkować albo zetrzeć na tarce pieczemy ok 35 min. Ciasto mozna wykorzystać do serowca lub ciasta jabłkowego
Krok 5 - ciasto  kruche czekoladowe  ucierane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 16.02.2013 10:37
extra
artur7 28.08.2012 09:07
lubię takie
eli82 06.08.2012 16:08
mniam
[email protected] 05.06.2012 13:43
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak