Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowe muffiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
sól szczypta
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanki
olej 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 2 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe muffiny

Wszystkie suche składniki przesiać do jednej miski.Podzielić na 2 części i do jednej dodać wiórki i migdały natomiast do drugiej kakao. W osobnym naczyniu połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Po połowie mikstury dodać do suchych składników i mieszać. Niezbyt dokładnie - bardzo ważne, żeby po prostu te suche składniki były ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć połową łyżeczki każdego rodzaju do formy. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 04.06.2012 10:53
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak