Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki a'la meksykańskie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
mięso mielone 500 g
kukurydza w puszce 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 2 łyżki
woda
sól szczypta
pieprz szczypta
mąka 200 g
mleko 1/2 szklanki
woda gazowana 1/3 szklanki
jajko 2 sztuki
sól szczypta
olej 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki a'la meksykańskie

Składniki na farsz:
1 duża cebula
1 łyżeczka masła
2 ząbki czosnku
0,5 kg mięsa mielonego
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
2 łyżki przecieru pomidorowego
odrobina wody
1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na łyżeczce masła. Gdy cebulka będzie już miękka dodajemy mięso mielone (ja mieliłam chudą szynkę sama w domu) – dusimy dodając przeciśnięty przez praskę czosnek - przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie dodajemy przecier pomidorowy rozrobiony z wodą, na samym końcu dodajemy kukurydzę oraz fasolę.

Wszystkie składniki mieszamy i smażymy (w razie potrzeby na oleju).
Farsz zawijamy w dowolny sposób w naleśnik – do ozdoby możemy posypać żółtym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 22.07.2012 12:48
pychota
Andzia1977
Andzia1977 09.06.2012 09:44
pycha!
anja3107 04.06.2012 10:54
rewelacja
dwa pokoje z kuchnią 04.06.2012 09:40
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak