Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti Bolognese

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spagetti 250 g
mięso mielone 500 g
czosnek 4 ząbki
pomidor 4 sztuki
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 2 łyżki
cukier szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
oregano 2 łyżki
ser do popruszenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti Bolognese

Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na łyżeczce masła, gdy już będzie miękka dodajemy mięso mielone. Całość dusimy do momentu, gdy mięso będzie już gotowe – dodajemy sól, pieprz do smaku i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz szczyptę pietruszki.
Pomidory zalewamy wrzątkiem by bez problemu zdjąć skórkę – kroimy je w kostkę. Pozostałe dwa ząbki czosnku kroimy w kosteczkę i na oliwie podsmażamy – mieszamy by czosnek się nie spalił. Gdy czosnek będzie podsmażony dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i tak przez jakiś czas dusimy. Przyprawiamy solą i cukrem, dodajemy oregano.
W międzyczasie makaron powinien się ugotować. Wykładamy całość na talerz. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

haniaa 11.01.2013 07:46
fajnie wygląda...
Justyna87 04.06.2012 09:09
świetne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak