Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z mięsa mielonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
cebula 1 szt
jajko 2 szt
czosnek 2-3 ząbek
masło 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z mięsa mielonego

Cebulę zeszklić na maśle i dodać do mięsa, następnie dodać ser, jajka, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę, wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Papryki pokroić w paski, sparzyć wrzątkiem potem przelać zimną wodą i odsączyć. Formę keksową smarujemy tłuszczem i sypiemy bułką tartą i układamy na przemian mięso i paprykę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C. na 50 minut . SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.06.2012 01:11
superowy!
Kuchareczka2 18.06.2012 12:20
coś dla mnie
Gosia20 10.06.2012 17:38
mmm
RenataZ-et 05.06.2012 22:16
super
Justyna87 05.06.2012 19:28
fajne
Aneta41 05.06.2012 17:40
świetne
babcia
babcia 05.06.2012 11:03
niezły przysmak
Margo1 04.06.2012 11:58
fajny przysmak
Justyna87 04.06.2012 09:13
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak