Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 1 kg
kapusta biała 0,5 kg
ryż 200 g
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 0,5 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne gołąbki

Kapustę szatkujemy drobno i obgotowujemy . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu tak aby był sypki. Mięso wykładamy do miski dodajemy obgotowaną kapustę i ugotowany ryż, wszystko dokłądnie mieszamy dodająć pieprz do smaku i sól. Z masy formujemy gołabki podmsażamy na rozgrzanym oleju. Układamy gołąbki w naczyniu żaroodpornym podlewamy wodą na wysokość gołabków dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i zioła prowansalskie i dusimy 30 minut od chwili zagotowania. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze 5 minut. Po tym czasie mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i śmietaną i dodajemy do sosu. Duimy około 5 minut. Podajemy z zimniakami i sałatką.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 08.10.2012 08:13
też takie robię pycha
dianix 25.08.2012 22:57
fajowe
adelajda 23.08.2012 06:40
jak dla mnie bomba !
Beatris 16.08.2012 21:01
Też czasami robię gołąbki bez zawijania.
Ewelina47 01.07.2012 21:37
no muszę przyznać , że naprawdę pysznie wyglądają
Megi 12.06.2012 10:01
szybki pomysł na przepyszne gołąbki:)
Katarzyna54 04.06.2012 19:47
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak