Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z owoców dzikiego bzu i cytrusów

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 kg
woda 1,5 litra
pomarańcze 2 szt.
cytryny 2 szt.
czarny bez 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z owoców dzikiego bzu i cytrusów

Z wody i cukru ugotować syrop.
Owoce dzikiego bzu (koniecznie dojrzałe!) obrać z baldachów i wypłukać.
Osączyć i wsypać do syropu.
Gotować na niewielkim płomieniu przez 2 godziny.
Odcedzić czysty syrop i gotować kolejną godzinę z dodatkiem soku z cytryn i pomarańczy oraz skórek startych z wyparzonych owoców.
Gorący syrop zlać do niewielkich słoiczków i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 04.09.2012 13:04
mniam
Monika63 18.08.2012 14:59
super, na przeziębienie w sam raz:)
Habibi 13.06.2012 12:06
* Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak