Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w musztardzie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 1 opakowanie
Musztarda francuska Prymat 3 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżka
oliwa do zalania
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
cytryna 1 sztuka (sok)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w musztardzie

Śledzie dobrze wypłukać, pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z musztardami. Cebulę pokroić w kostkę lub piórka.
W misce lub słoiku układać warstwę śledzi, cebuli - popieprzyć i tak do wyczerpania składników. Po ułożeniu warstw wszystko zalać oliwą i sokiem z cytryny tak aby wszystko było pokryte. Odstawić najlepiej na noc.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 04.06.2012 07:18
Nie jestem śledziowym amatorem, ale zdjęcia skłania mnie do spróbowania jest bardzo apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak