Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tęcza

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki w różnych kolorach 5 szt
śmietana 30% 4 duże sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 płaskich łyżek
cukier puder 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: tęcza

Kroki postępowania

1
Śmietany ubiłam z cukrem pudrem na sztywną pianę i podzieliłam na 5 równych części. Ciasto jest czasochłonne i w czasie gdy nie używałam śmietany, trzymałam ją w lodówce.
Krok 1 - tęcza foto
2
Każdą galaretkę rozrobiłam w osobnym naczyniu w 400 ml wody. Gdy któraś galaretka była mi potem potrzebna a zdążyła stężeć, rozpuszczałam ją w kąpieli wodnej.
Krok 2 - tęcza foto
3
Do jednej części śmietany dodałam 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w 2 łyżkach wody. Dobrze wymieszałam i wylałam do dużej tortownicy. Gdy śmietana stężała, wylałam galaretkę, gdy ona stężała, wylałam kolejną porcję śmietany z żelatyną itd.
Krok 3 - tęcza foto
4
I tak powstał tęczowy deser :)
Krok 4 - tęcza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.12.2012 13:05
apetyczne
angelika14 05.09.2012 10:55
fajne i smaczne ciacho
[email protected] 12.08.2012 17:23
piekne
magdziorka6 02.08.2012 16:27
smaczny i śliczny
ben-ka 26.06.2012 09:55
smaczny deserek:)
jola1508 08.06.2012 15:41
ale pięknie wygląda!
paula99926 04.06.2012 18:46
dziękuję :)
Karolciaf1990 04.06.2012 18:40
boskie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak