Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 1 laska
kapusta kiszona 1 garść
bulion 2 litr
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
przecier pomidorowy 4 łyżka
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
przyprawa do kapusty do smaku
Zasmażka:
mąka pszenna mąka
olej 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostki, vegetę, przecier, liście, pieprz, posiekaną kapustę i pokrojoną kiełbasę. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 1-1,5 godziny aż kapusta zmięknie. Pod koniec dodajemy przyprawę do kapusty. W czasie gotowanie dolewać trochę wody.

Zasmażka:

Na mała patelnię wlać olej i wsypać mąkę, mieszać aż ściemnieje i dolać do zupy. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 04.06.2012 09:43
apetyczny
iziona 04.06.2012 07:26
Pyszniutki i zdjęcie też apetyczne.
matriasik 03.06.2012 23:28
Fajny
patusia 03.06.2012 23:17
Smaczny ten kapuśniaczek :)
msmariusz 03.06.2012 23:01
super
suzana 03.06.2012 22:46
wspaniałe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak