Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą śląską

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas żurkowy 200 ml
ziemniaki 4
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
kiełbasa śląska 500 g
jajko ugotowane na twardo
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą śląską

Ziemniaki kroimy w kawałki. Zalewam wodą i wraz z liściem,zielem angielskim i drobno pokrojoną kiełbasą gotujemy przez 15 minut. Następnie wlewamy zakwas żurkowy. Wsypujemy majeranek oraz czarny pieprz. Gotujemy 10 minut na małym ogniu. Podajemy z jajkiem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 02.10.2012 10:24
lubię go
Kate131 01.09.2012 08:55
lubie
Jodaj 24.08.2012 10:03
najlepszy z jajkiem :) i kiełbaską :)
JaPaqc 11.08.2012 10:15
też robię z jajkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak