wiśnie w marynacie

wiśnie w marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1 kg
  • woda

    0,4 litra
  • cukier

    20 dag
  • łagodna musztarda

    1 łyżka
  • ostra musztarda

    1 łyżeczka
  • świeży chrzan

    3 łyżki
  • ziarna kolendry

    1 łyzeczka
  • ziarna gorczycy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć i wydrylować. Zagotować wodę z cukrem, musztarda i przyprawami. Na gorącą marynatę wrzucić owoce i doprowadzić do wrzenia. Przełożyć wiśnie do słoików. Marynatę gotować jeszcze 20 minut, aż zgęstnieje, dodać chrzan i wymieszać. Gorącą marynatą zalać wiśnie. Słoiki zamknąć, pasteryzować 25 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

01.10.2011 15:00
ciekawe połączenie

ronald88

18.08.2011 19:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat