Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z porów i fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pora 1 duża
ogórek kwaszony 2 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
majonez 2 łyżka
fasola 1 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z porów i fasoli

Fasolę wcześniej ugotować i ostudzić, najładniej będzie wyglądać fasola kolorowa lub czerwona.
Porę oczyścić, użyć tylko białej części, przeciąć wzdłuż, umyć dokładnie, pokroić drobno w piórka i sparzyć dokładnie. Następnie osuszyć i poczekać aż ostygnie. Dodać drobno pokrojony ogórek, jajka na twardo, Dodać do smaku solą, cukrem, kwaskiem cytrynowym i wymieszać z majonezem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak