Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina po arabsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
ryż 1 szkl.
cebula
papryka czerwona
sól i pieprz
migdały siekane 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sok pomidorowy 1 szkl.
natka pietruszki 3 łyżki
jagnięcina 2 mostek z żeberkami

Przepis i sposób przygotowania na: baranina po arabsku

na patelni rozgrzać masło i wrzucić opłukany i osuszony na sicie ryż dodać drobno posiekaną cebulę i paprykę wymieszać i smażyć ok.10min.po tym czasie dodać posiekaną natkę pietruszki,sól i pierz do smaku,posiekane migdały zalać szklanką przegotowanej i gorącej wody wymieszać i gotować na wolnym ogniu 10min.osączyć na sicie,mostek z żeberkami umyć natrzeć roztartym z sola czosnkiem i nadziewać osączonym ryżem z warzywami włożyć do brytfanny polać sokiem pomidorowym rozcieńczonym z odrobiną wody wstawić do piekarnika i upiec w temp.190st.ok.2,5godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem z pieczenia mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.04.2013 19:44
zapowiada się super
Motorek 12.07.2012 09:14
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak