Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z parówką i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
sól
jajko 1 szt
parówki 4 szt
pieczarki 5 szt
keczup
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z parówką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
CIASTO NALEŚNIKOWE:
Mąkę wsypać do miski,dodać jajko,sól, wodę i mleko,zmiksować.
Tłuszcz rozgrzać na patelni,smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Krok 1 - Krokiety z parówką i pieczarkami foto
2
NADZIENIE;
Parówki obrać z osłonek,przekroić wzdłuż,ale nie do końca.
Pieczarki umyć, osączyć, cienko poszatkować, udusić na tłuszczu.
Doprawić pieczarki solą i pieprzem.
Ostudzone pieczarki nakładać do parówek
Krok 2 - Krokiety z parówką i pieczarkami foto
3
Pieczarki w parówce posypać serem, polać keczupem.
Krok 3 - Krokiety z parówką i pieczarkami foto
4
Naleśniki zwinąć w rulon, maczać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
Panierować naleśniki w tartej bułce.
Smażyć krokiety na złoty kolor.
Krok 4 - Krokiety z parówką i pieczarkami foto
5
Podawać polane keczupem
Krok 5 - Krokiety z parówką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 25.08.2012 12:07
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak