Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarator - chłodnik bułgarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek świeży 2 szt.
sól
orzechy włoskie 5 dkg.
czosnek 3 ząbki
woda 2 (przegotowana)
jogurt naturalny 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: tarator - chłodnik bułgarski

ogórki obrać umyć i pokroić w kostkę osolić i odstawić aby puściły sok,jogurt,śmietanę lub zsiadłe mleko ubić z 2 szklankami przegotowanej wody,do wazy włożyć opłukane z soli ogórki pokrojone w kostkę wlać jogurt wymieszany z wodą dodać posiekane drobno orzechy włoskie i czosnek utarty z odrobina soli wszystko dokładnie połączyć ze sobą i mocno schłodzić podawać schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.01.2014 00:11
takiego nie robiłam, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak