Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa botwinkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
włoszczyzna
ziemniaki 1/2 kg
cebula
ziele angielskie 2 szt
sól
oliwa 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ocet winny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa botwinkowa

Botwinkę dokładnie myjemy,łodyżki,liście i małe buraczki kroimy na małe kawałki,ziemniaki i włoszczyznę obieramy i kroimy w kostkę.Kartofle włoszczyznę i cebulę gotujemy w litrze osolonej wodzie ,dodajemy ziele angielskie,liść, laurowy i łyżkę oliwy a kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy pokrojoną botwinkę i dodajemy dwie łyżki octu lub cytrynki.Podajemy posypaną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.08.2012 08:07
ekstra!
dorotka0000025 28.06.2012 13:46
lubie
bgs1984 07.06.2012 19:23
mniam
marzenciak1985 07.06.2012 17:15
mniam
ronald88 05.06.2012 07:54
polecam
gottrina 03.06.2012 21:40
wyglada smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak