Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe mielone medaliony z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone drobiowe 0,5 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-7 łyżek
sól
czosnek 2 ząbki
cebula ćwiartka
żółty ser 3 plastry
pieprz
oregano
bazylia
bułka 1/2 namoczona w wodzie
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe mielone medaliony z serem

Mielone drobiowe osolić wg uznania, wbić jajko, dodać rozdrobnioną namoczoną bułkę. Wkroić bardzo drobno posiekaną cebulę oraz wprasowany czosnek. Następnie dodawać przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, czerwoną słodką i ostrą paprykę w proszku, oregano, bazylię (wg uznania, minimum po szczypcie). Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić na ok. godzinę w chłodnym miejscu.

Żółty ser pokroić w plasterki ok. 2cm szerokości. Ser camembert pokroić w kostkę ok. 1x1x2cm, obwinąć go żółtym serem w rulonik. Mięso mielone - ok. dużej łyżki położyć na ręce, lekko rozpłaszczyć i położyć na nim ser, uformować kulkę tak, by ser był w środku. Klopsa obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5-7 minut (także chwilę pod przykryciem) z obu stron na złoty kolor.

Z 500g wychodzi ok. 6-8 klopsów wielkości pięści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 26.10.2012 20:18
warto spróbować
eliza135 23.10.2012 08:59
dobre polecam
Kamila/kami007 04.06.2012 13:45
super
Monika111 03.06.2012 20:58
Warto spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak