Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno czekoladowe babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 g
cukier drobny 100 g
jaja 2
mąka pszenna 120 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
mleko 1/4 szklanki
śmietana 30% 1/4 szklanki
czekolada gorzka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno czekoladowe babeczki

Wszystkie składniki przesiać.
Masło ubić mikserem na puszystą masę, następnie dodać do niego cukier, dokładnie połączyć i wbijać po jednym jajku. Dokładnie wymieszać i dodawać na przemian to sypkie składniki to mleko ze śmietaną. Dobrze wymieszać (najlepiej już drewnianą łyżką). Do ciasta dodać pokruszoną czekoladę lub groszek czekoladowy.

gotowe ciasto przełożyć do wyłożonych papilotkami foremek do muffinek, wstawić do piekarnika 180stopni i piec ok. 20- 25 minut do suchego patyczka.
Wszystkie składniki powinny być tej samej temperatury.

Przepis na ok 10-12 babeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.08.2012 08:05
Już mam chętkę na taką babeczkę :)))
Monika111 03.06.2012 20:55
Ale fajne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak