Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z dziurką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
żółtko jajek 3 szt
masło 100 gr
mleko 1 szkl
olej do smażenia
drożdże suche 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z dziurką

Mąkę wymieszać z drożdżami dodać cukier puder,cukier waniliowy,roztrzepane żółtka i roztopione letnie masło.Zagnieść ciasto .Zagniatamy tak długo aż ciasto będzie odstawać od naczynia i znikną pęcherzyki powietrzne.Ciasto przykryć ręcznikiem kuchennym i odłożyć w ciepłe miejsce.Po podwojeniu objętości ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm.Kieliszkiem wykroić kółka w środku zrobić mniejsze kółko i smażyć na gorącym oleju z obu stron.Jeszcze ciepłe pączki obtoczyć w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak