Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa curry

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża
banan 1 szt
rosół drobiowy 4-5 szklanka
limonka 1 sztuka
mleko kokosowe 200 ml
trawa cytrynowa 1 szt
biała część pora 4-5 cm
cebula 1 średnia
marchew 1 średnia
chili
curry
olej
imbir
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa curry

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, marynujemy w chili i curry zmieszanymi z odrobiną oleju. Cebulę i marchew obieramy, kroimy wraz z białą częścią pora w cienkie słupki o długości 3-4 cm. Warzywa smażymy 3-4 minuty na rozgrzanym oleju. Doprawiamy imbirem i chili. Wlewamy bulion, dodajemy skórkę z limonki oraz rozgniecioną trawę cytrynową. Gotujemy 15-20 minut, wyciągamy trawę cytrynową. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni. Gdy będzie już niemal gotowy, dodajemy pokrojonego w plastry banana i smażymy razem jeszcze 2 minuty. Zupę podajemy z kurczakiem oraz sajgonkami z mixem sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.06.2012 14:12
wygląda przepysznie
Mysiunia 18.06.2012 21:11
pięknie podana! Musi być smaczna :)
ronald88 05.06.2012 07:55
polecam
Ankha 05.06.2012 07:25
Oj skusiłabym się na tę zupkę
paulisia_elk 03.06.2012 22:53
pycha:d

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak