Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze z koperkiem w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
masło 2 kostki
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze z koperkiem w słoikach

Rydze oczyszczamy, przycinamy trzony, myjemy i oczączamy. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy grzyby i podgrzewamy mieszając aż zmiękną. Koperek drobno siekamy i dodajemy do grzybów. Mieszamy i podgrzewamy jeszcze ok. 5 min. Rydze wraz z maślanym sosem przekładamy do słoików /do ok. 3/4 wysokości/. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 45 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak