Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 100 gram
pieczarki 100 gram
mąka 2 łyżki
masło 4 łyżki
sól do smaku
zielona papryka 100 gram
mleko 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
indyk 200 gram
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk po włosku

Z dwóch łyżek masła i mąki zrobić zasmażkę,powoli dodawać mleko stale mieszając,posolić.Spaghetti podgotować.Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki,dodać pokrojone mięso z indyka,paprykę i spaghetti.Wyłozyć do ogniotrwałego naczynia,zalac sosem.Posypać serem i tartą bułką,na wierzch położyc kawałki masła,zapiec w piekarniku,okolo 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.12.2013 12:20
fajny pomysł
Ada-Gaba 21.05.2013 11:51
pyszna kolacyjka
Ela15 21.04.2013 13:23
ekstra przepis
pycia9 28.01.2013 16:13
pycha
Bernadeta1 14.12.2012 00:50
pychota
Iwusia 26.10.2012 23:23
coś pysznego
RenataZ-et 21.07.2012 20:01
ale pycha
Bożena13 12.07.2012 13:36
to jest to, co lubię;))
mirosława4 23.06.2012 21:37
smaczne
IrenaM 12.06.2012 22:09
super na wystawną kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak