Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona flądra z sosem tatarskim i młodymi ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode wg uznania
masło do ziemniakó
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
jajko 1
ogórek konserwowy 3 szt
grzybki marynowane 5-6 sztuk
koperekświeży 1/2 pęczka
majonez łyżki 4
jogurt bałkański 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smażona flądra z sosem tatarskim i młodymi ziemniakami

Całą flądrę umyć i osuszyć. Przygotować panierkę- jajko rozbić , roztrzepać , dodać przyprawę do ryb. Panierować w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju , na złoty kolor.


Przygotować sos- grzybki, koperek i i ogórki posiekać drobno, połączyć z jogurtem i majonezem , dosolić i popieprzyć.

Ziemniaki ugotować do miękkości , polać roztopionym masłem i posypać koperkiem .
Podawać od razu, Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 18.07.2012 13:04
pycvha
Justyna Jussstiii 05.06.2012 07:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak