Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 5 szt
seler naciowy 3 łodygi
olej łyżka
biały sos 1 torebka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Świeża szałwia łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
olej do formy
cebula biała 50 dag
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cebuli

Cebulę drobno pokroić w kostkę lub plasterki i podsmażyć na oleju, nie rumieniąc. Seler obrać z włóknistej skórki, pokroić w plasterki i sparzyć wrzątkiem. Pomidory pokroić w plastry, fasolę odcedzić z zalewy. Przyrządzić biały sos wg przepisu na opakowaniu. W formie natłuszczonej olejem i wysypanej tartą bułką układać warstwami cebulę, selery, pomidory i fasolę, oprószając je solą, pieprzem i posiekaną szałwią. Zalać sosem, zapiec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak