Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grilla ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś dzwonka 2 sztuki
oliwa 5 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
szpinak świeży 2 garście
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grilla ze szpinakiem

Dzwonka łososia umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, wysmarować oliwą. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować przez 2-3 minuty z każdej strony. Uważać, aby nie przesuszyć łososia, musi być miękki w środku i chrupiący z zewnątrz. Teraz szpinak.Umyć, dokładnie osuszyć i włożyć na patelnię, doprawić solą i pieprzem, wlać oliwę i chwilę mieszając lekko podsmażać. Jak tylko szpinak zwiędnie, patelnię zdjąć z ognia, szpinak odcisnąć, a pozostały płyn z patelni wylać. Talerze podgrzać (np. w gorącej wodzie i trzymać pod ściereczką), ułożyć porcję ziemniaków, starając się nadać im ładny kształt, obok położyć szpinak i po połowie dzwonka łososia, oraz odrobinę sosu cytrynowego do ryby. Posypać solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać z cząstką cytryny i ozdobą z liści z sałaty lodowej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 03.06.2012 20:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak