Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z rosołu 4 szt
sól
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w cieście

Udka wyjąć z rosołu, osączyć. Obsypać udka z obu stron solą i pieprzem, odstawić na 1 godz. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli i mąki, dokładnie wymieszać. Udka zanurzać w cieście. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć udka z obu stron na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak