Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w sosie beszamelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 0,5 kg
bulion drobiowy 1 kostka
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w sosie beszamelowym

Wykonanie;
Szparagi ugotować w bulionie
Sos;
masło roztopić, wsypać mąkę i podsmażyć całość rozprowadzić bulionem w którym były ugotowane szparagi ,posolić, popieprzyć dodać śmietanę. Szparagi przełożyć na talerz i polać sosem.
Smacznego;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak