Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto po mediolańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 250 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
masło 50 gram
cebula 2 szt
pieczarki 200 gram
rosół 4 szkl
białe wino 1 szkl
tartego żółtego sera 100 gram
olej do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto po mediolańsku

Pokrojoną cebulę usmażyć na oleju,dodać ryż.Mieszać tak długo aż ryż się zeszkli.Dodawać powoli gorący rosół stale mieszając.Na końcu dodać wino i drobno pokrojone pieczarki.Przyprawić do smaku,dodać resztę rosołu.Ryż włożyć do nagrzanego piekarnika i trzymać pod przykryciem dalsze 15 min.Przed podaniem delikatnie wymieszać z serem i masłem.Można dodać troszkę śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.12.2013 15:48
Zapowiada się super
Seba 05.07.2013 08:01
pyszności...
Ada-Gaba 22.05.2013 14:43
moje ulubione danie
Bernadeta1 19.05.2013 00:27
takie jedzonko to moje smaki
Ela15 05.04.2013 19:42
bardzo smaczne
ONY_za_kare 18.02.2013 08:35
pycha
Iwusia 13.02.2013 18:34
smaczne :)
SylwiaMagdaSabin 05.09.2012 22:44
wypróbuję napewno
MagdaXXX 10.08.2012 19:15
super
Bożena13 26.07.2012 09:15
świetnie brzmi;))
Megi 11.07.2012 11:18
musi byc pyszne
mirosława4 18.06.2012 21:00
smaczne
mirosława4 18.06.2012 21:00
smaczne
Dorota59 13.06.2012 17:23
bardzo lubię
RenataZ-et 05.06.2012 22:17
super smaczne
halina55 03.06.2012 19:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak