Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowe tiramisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serka mascarpone 25 dag
cukru pudru 1/3 szklanki
śmietany kremówki 1/2 szklanki
brzoskwinia 1 puszka
likieru morelowego 3 łyżki
ciemnego kakao 2 łyżki
biszkopty podłużne 1 opakowanie
twaróg 25 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowe tiramisu

Mascarpone wymieszaj z twarogiem. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, połącz z masą serową. Brzoskwinie osącz. Odmierz 1 szklankę zalewy. Wymieszaj ją z likierem. Skrop tym biszkopty. Połowę ciastek ułóż na spodzie formy. Przykryj 1/3 kremu i biszkoptami. Na tym ułóż resztę biszkoptów. Posmaruj je pozostałym kremem. Wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem tiramisu oprósz kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak