Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z marchewką i groszkiem w ziołach prowansalskich

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dkg
marchew 2
groszek konserwowy 1 puszka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
masło 1 łyżka
bulion warzywny ok 1 litra
cukierdo smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z marchewką i groszkiem w ziołach prowansalskich

Mięso wołowe umyć , osuszyć i pokroić na małe kawałki gulaszowe. Do dużego garnka wlać bulin warzywny i dodać mięso, łyżkę masła, gotować na wolnym ogniu tak aby tylko delikatnie "bulgotało, po pół godzinie dodać pokrojoną w krążki marchew, znów gotować około 30 minut, po tym czasie , posolić , doprawić , pieprzem i cukrem. Znów gotować (pod przykryciem) tak aby mięso było coraz bardziej miękkie. na 15 minut przed końcem gotowania dodać groszek, zioła i cebulkę pokrojoną w pół-krążki, zredukować ilość sosu odparowując.
Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną sałatą.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 02.09.2013 22:21
fajne i smaczne
ben-ka 03.06.2012 18:59
lubię wołowinę chociaż nie robię jej z groszkiem to danie wyglada bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak