Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

algierskie kiełbaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 40 dag
tłuszcz 1 łyżka
ryż 3/4 szkl
rodzynki 1 łyżka
groszek zielony pół puszki
PIKANTNY SOS POMIDOROWY 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: algierskie kiełbaski

Ryż ugotować, osączyć, wymieszać z łyżeczką masła i trzymać w cieple pod przykryciem. W tym czasie pociąć kiełbaski kilkakrotnie na ukos i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Następnie wymieszać ryż z sosem pomidorowym, rodzynkami i groszkiem, ułożyć na półmisku, na wierzchu położyć usmażone kiełbaski, posypać posiekaną natką,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak