Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński wiosenny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Rosół z kurczka 2,5 litra
kapusta młoda 1/2 główki
botwinka średni pęczek
buraki 3-4 szt.
marchewka 3-4 szt.
ziemniaki młode 1/2 kg
koper duży pęczek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
czosnek
śmietana
fasola konserwowa 1 puszka
cukinia 200-300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński wiosenny

Kapustę i botwinkę umyć, osączyć i poszatkować.
Warzywa obrać - cukinię i ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki, a buraczki w paseczki.
Posiekać koperek.
Do wrzącego rosołu włożyć twardsze warzywa - ziemniaki, marchewkę, buraczki i kapustę.
Kiedy będą prawie miękkie dołożyć posiekane łodyżki z botwinki oraz cukinię.
Na końcu dosypać posiekane liście botwinki oraz koperek.
Zupę doprawić w trakcie gotowania jarzynką, pieprzem i czosnkiem.

do gotowej zupy dodać osączoną fasolę z puszki.
Można zabielić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.08.2012 08:25
bardzo lubię;)
mela25 10.06.2012 08:19
Pyszny barszczyk
Habibi 10.06.2012 08:11
Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi :) Każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak